
Wersje kompatybilne
Terrine de volaille aux champignons et à l'estragon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de carotte pelée et coupée en tronçons de 1 cm
- 180 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
- du sel
- 20 g d'huile d'olive
- du poivre moulu
- 350 g de blancs de volaille coupés en dés de 1 cm de côté
- 100 g de blancs d'œufs (3-4 œufs)
- 240 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de cumin en poudre
- 1 c. à soupe d'estragon frais haché, et 1 brin, équeuté
- ½ c. à soupe d'huile d'olive
- 30 g de vinaigre à l'estragon
- 60 g d'eau
- 160 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 499 kcal / 2096 kJ
- Białko
- 27 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Węglowodany
- 7 g