Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 150 g de vin pétillant, type prosecco
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 500 g de raisins
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 701 kJ / 168 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrine aux chèvre frais, noix, saumon fumé et cerises
20 min
Sabayon classique
15min
Sabayon à la liqueur à l'orange
15min
Salade d'orange au thé et à la rose
5 Std. 30 Min
Sabayon au cidre
15min
Sauce à la cerise
35min
Soupe de fruits rouges
2 Std. 10 Min
Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers
55 min
Sabayon
15min
Sabayon de fruits exotiques
30 min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 min
Petite crème express aux fruits rouges
15min