Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, pelé coupé en morceaux
- 20 g de beurre, coupé en dés, 10 g pour les ramequins
- 200 g d'épinards frais, hachés grossièrement
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 70 g de lait
- du sel
- du poivre moulu
- 350 g de filets de saumon frais, coupés en dés
- 2 gros œufs
- 60 g de gruyère râpé
- 400 g d'eau
- 150 g de fromage blanc nature
- 1 c. à soupe de moutarde forte
- 2 brins d'aneth frais, équeutés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2187 kJ / 525 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de carotte au romarin et au chèvre
1h
Flans saumon-courgette
1h
Petits flans aux brocolis et noisettes
45min
Flans vapeur aux épinards
40min
Pannacotta au chou-fleur et truite fumée
5 godz.
Quiche butternut, orange et lieu noir
1 Std. 20 Min
Velouté de mâche aux Saint-Jacques
45min
Tatin de navets
10 Std.
Soufflé aux asperges
1h 10min
Flans de potiron et magret fumé
1 Std. 15 Min
Cake épinard-ricotta
55min
Flan au brocoli
1 Std. 20 Min