Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)

Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)

4.7 684 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
25 Scheiben

Składniki

  • Dinkel
    200 g
  • gekochte Kartoffeln, mehligkochend vom Vortag
    150 g
  • Mehl
    300 g
  • Buttermilch lauwarm
    350 g
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Honig
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Salz
    1 ½ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 3 g
Kalorie 336 kJ / 80 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...