Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Roggenmehl Type 1150
- 300 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 330 g Malzbier
- 150 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 30 g Butter, weich
- 1 Pck. Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 617 kJ / 172 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dunkles Landbrot
3 Std.
Landbrot Backhausart
1 Std. 40 Min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Dunkles Landbrot
4 godz.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Graubrot
2 Std.
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Dinkelkruste
2 Std. 20 Min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Doppelbocker aus dem Topf
3 Std.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min