Urządzenia i Akcesoria
Roggen-Malzbier-Brot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 Scheiben
Składniki
-
Roggenmehl Type 1150400 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
Malzbier330 g
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen150 g
-
Butter weich30 g
-
Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher1 Pck.
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Salz2 ½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
617 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2016
28 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bierbrot
2 godz.
Dunkles Landbrot
3 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Dunkles Landbrot
4 godz.
Skandinavisches Roggenbrot
27 godz.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Dinkelkruste
2 godz. 20 min
Doppelbocker aus dem Topf
3 godz.
Graubrot
2 godz.