
Urządzenia i Akcesoria
Roggen-Malzbier-Brot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 Scheiben
Składniki
-
Roggenmehl Type 1150400 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
Malzbier330 g
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen150 g
-
Butter weich30 g
-
Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher1 Pck.
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Salz2 ½ TL
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Kalorie
172 kcal /
617 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 3/2016
28 Przepisów
Niemcy
Niemcy