Roggen-Malzbier-Brot

Roggen-Malzbier-Brot

4.7 1.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 Scheiben

Składniki

  • Roggenmehl Type 1150
    400 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • Malzbier
    330 g
  • Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
    150 g
  • Butter weich
    30 g
  • Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher
    1 Pck.
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Salz
    2 ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 172 kcal / 617 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...