Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Grümmelkandis
- 2 Lorbeerblätter, in groben Stücken
- 6 Wacholderbeeren
- 5 Pimentkörner
- 2 Gewürznelken
- 12 Pfefferkörner, schwarz
- 2 TL Salz
- 350 g Äpfel, geschält, entkernt, geviertelt
- 950 g Rotkohl, ohne Strunk, in Stücken
- 150 g rote Zwiebeln, halbiert
- 40 g Pflanzenöl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 500 g Wasser, kochend heiß
- 50 g Rotweinessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1550 kJ / 368 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelrotkohl
1h 10min
Senf, mittelscharf
25 min
Eingemachte Kohlrabischalen
168 Std.
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1h
Kirsch-Ketchup
1 Std. 25 Min
Gurken-Relish
1h 30min
Pflaumenmus aus dem Backofen
4 godz.
Sellerie-Salz
35 min
Quitten-Rotkohl
1h 20min
Stollen im Glas
12 godz.
Eingelegte Honiggurken
10 godz. 15 min
Kartoffelklöße
25 Std.