Urządzenia i Akcesoria
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 Scheiben
Składniki
-
Wasser und etwas mehr zum Wässern des Römertopfs550 g
-
Butter zum Einfetten
-
Weizen400 g
-
Roggen250 g
-
Sonnenblumenkerne100 g
-
Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher1 Pck.
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Balsamico, dunkel30 g
-
Salz2 geh. TL
-
Honig1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
650 kJ /
183 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Dunkles Landbrot
3 godz.
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Dunkles Landbrot
4 godz.
Skandinavisches Roggenbrot
27 godz.
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Sesambrot
2 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Dinkelkruste
2 godz. 20 min
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min