Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf

Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf

4.2 237 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 Scheiben

Składniki

  • Wasser und etwas mehr zum Wässern des Römertopfs
    550 g
  • Butter zum Einfetten
  • Weizen
    400 g
  • Roggen
    250 g
  • Sonnenblumenkerne
    100 g
  • Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher
    1 Pck.
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Balsamico, dunkel
    30 g
  • Salz
    2 geh. TL
  • Honig
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 5 g
Kalorie 650 kJ / 183 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...