Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées (ou 2 l), type grosses moules d'Espagne
- 500 g d'eau
- 4 gousses d'ail
-
1 - 2
piments oiseaux séchés (voir "Conseil(s)")
lub 1 c. à café de piment séché en flocons - 100 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Saumon sauce gribiche
35 Min
Moules à l'escabèche
24h
Champignons farcis
13h 15min
Crabe farci aux herbes
1 Std. 20 Min
Champignons à la grecque à la harissa
4h 40min
Ragoût de langouste
1 Std. 35 Min
Tartare de sardine sur fonds d’artichaut
45min
Moules marinières au gingembre
25 Min
Calamars vapeur à la catalane
35 Min
Crevettes sautées au porto
30 Min
Bisque de crevettes
30 Min
Paëlla aux fruits de mer
1h 5min