Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées (ou 2 l), type grosses moules d'Espagne
- 500 g d'eau
- 4 gousses d'ail
-
1 - 2
piments oiseaux séchés (voir "Conseil(s)")
lub 1 c. à café de piment séché en flocons - 100 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Soupe de poisson
40 min
Préfou de la mer
2h
Bûche de la mer
13u.
Rillettes de poulet façon basquaise
55 min
Bourride
1h
Salade de rouget
1h 30min
Moules à la crème et au gingembre
35 min
Moules marinières au gingembre
25 min
Moules à la basquaise
55 min
Moules farcies au beurre d'ail
35 min
Moules à l'espagnole
50 min
Moules marinières
30 min