Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 100 g de sucre en poudre
- 150 g d'eau
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 3 c. à soupe de sucre glace maison
- 150 g de fromage blanc nature
- 60 g de sirop de violette
- 6 tranches de brioche sans croûte
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1328 kJ / 317 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Tagliatelles au poireau et aux coques
45min
Gâteau de crêpes à la mangue (FR)
1h 15min
Sandre en croûte de café
30min
Soufflé au chocolat et à l'orange
50min
Carrés aux framboises
14h 10min
Parfait chocolat et thé fleuri
3h 55min
Café à la noisette
25min
Verrines aux fraises de saison
1 Std. 30 Min
"Pizza" briochée sucrée
2h 45min
Fraisiers façon tiramisu
12h 30min
Marquise au chocolat
2 godz. 25 min
Tarte au citron meringuée sans œuf
3h