Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ gousse de vanille
- 750 g de vin blanc sec
- 500 g d'eau
- 100 g de miel
- 150 g de sucre roux
- 6 bâtons de cannelle
- 1 clou de girofle
- 1 citron jaune non traité
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 940 kJ / 225 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Rillettes de porc tradition
12h
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35min
Yaourt au café (nouvelle recette)
11h 55min
Sandwich ouvert à la betterave et au hareng (Smørrebrød)
55 min
Liqueur kiba
30 min
Confiture de lard
25 min
Salade au bacon et à la pomme
20 min
Liqueur au café et à la cannelle
35min
Crème glacée au pain d'épices
24 Std.
Vin chaud aux agrumes
12h 25min
Brochettes de foie gras, mangue et pain d'épices
2 godz. 30 min
Vin chaud alsacien de Noël
40 Min