Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre, congelé en dés (2 cm)
- 250 g de farine
- 110 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- fromage, au choix pour la garniture (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 873 kJ / 210 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2h 50min
Miniquiches lorraines
55min
Gressins à la roquette et au parmesan
1h 35min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30min
Bâtonnets de graines croquantes avec bacon et fromage
35min
Tartelettes fines aux pommes et foie gras
1u. 20min
Palmiers saumon aneth
40min
Minitartelettes fines tomates et comté
1h 15min
Biscuits apéritif crème et oignon
1h 30 min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55min
Feuilleté soleil tomate-olive
1 Std. 55 Min
Cannelés au jambon
13 Std.