Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panade
- 1 Bund Oregano (ca. 20 g), Blätter abgezupft
- 60 g Parmesan, in Stücken (2 cm)
- 10 g Weissmehl
- 30 g Wasser
- 1 Ei
Ratatouille
- 180 g gelbe Peperoni, entkernt, in Stücken (3 cm)
- 250 g Auberginen, nach Belieben geschält, in Stücken (1 ½ cm)
- 250 g Zucchetti, in Stücken (1 ½ cm)
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- ½ EL Olivenöl
- 400 g Tomaten, in Viertel
- 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
Fertigstellung
- 1 EL Weissmehl
- 400 g Pouletoberschenkel, ohne Haut, ohne Knochen (4 Stück)
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Cayennepfeffer
- 1 EL Olivenöl
- 1 EL Tomatenpüree
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1444 kJ / 346 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Ghackets mit Hörnli
30 min
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 godz.
Riz Casimir
45 min
Ghackets mit Hörnli-Gratin
1 godz. 10 min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 min
Älpler Magronen
45 min
Stroganoff
45 min
Poulet-Stroganoff
50 min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 min
Züri-Gschnätzlets
50 min