Fleischbällchen mit Kartoffelstock

Fleischbällchen mit Kartoffelstock

4.7 383 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Petersilie (ca. 10 g), Blätter abgezupft
    ½ Bund
  • Brot, vom Vortag in Stücken (2 cm)
    50 g
  • Hackfleisch (Rind und Schwein)
    600 g
  • Ei
    1
  • Paprika edelsüss
    1 TL
  • Salz
    3 TL
  • Kartoffeln, mehligkochend geschält, in Stücken (3 cm)
    800 g
  • Wasser
    580 g
  • Vollrahm
    100 g
  • Karotten verschiedene Farben, geschält, in Scheiben (1 cm)
    500 g
  • Olivenöl
    2 EL
  • Butter
    20 g
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 Prisen
  • Zimt, gemahlen
    1 Prise
  • Rotwein
    100 g
  • Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
    1
  • Saucen-Halbrahm
    200 g
  • Preiselbeerkonfitüre
    4 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 898 kcal / 3747 kJ
Białko 38.6 g
Tłuszcz 54 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...