Crevettencurry
TM5 TM6

Crevettencurry

4.7 (196 ocen)

Składniki

  • 80 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 grüner Chili, entkernt, mittelscharf
  • 10 g Koriander, frisch, Blätter abgezupft
  • 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
  • 3 Knoblauchzehen
  • 40 g Olivenöl
  • 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
  • 2 TL Koriander, gemahlen
  • ½ TL Kurkuma, getrocknet, gemahlen
  • 1 TL Salz
  • 200 g Peperoni, gemischt, in Streifen (0,5 x 4 cm)
  • 70 g Tomatenpurée
  • 1 Dose Kokosmilch (400 g)
  • 650 g Tiefseecrevetten, tiefgekühlt, aufgetaut, abgetropft (siehe Tipp)
  • 1 EL Zitronensaft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1360 kJ / 325 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy