Crevettencurry

Crevettencurry

4.7 206 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • grüner Chili entkernt, mittelscharf
    1
  • Koriander, frisch Blätter abgezupft
    10 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Olivenöl
    40 g
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    2 TL
  • Koriander, gemahlen
    2 TL
  • Kurkuma, getrocknet, gemahlen
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Peperoni, gemischt in Streifen (0,5 x 4 cm)
    200 g
  • Tomatenpurée
    70 g
  • Kokosmilch (400 g)
    1 Dose
  • Tiefseecrevetten, tiefgekühlt aufgetaut, abgetropft (siehe Tipp)
    650 g
  • Zitronensaft
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 325 kcal / 1360 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...