Urządzenia i Akcesoria
Panang-Curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Poulet Würfel600 g
-
Sojasauce3 EL
-
Erdnüsse, geröstet, gesalzen100 g
-
Rüebli geschält, in Stücken (2 cm)300 g
-
Zwiebeln halbiert160 g
-
Knoblauchzehe1
-
Sesamöl geröstet10 g
-
gelbe Currypaste Panang-Currypaste (siehe Hintergrundinformation)60 g
-
Wasser350 g
-
Kokosmilch250 g
-
Fischsauce30 g
-
Maisstärke3 EL
-
Kefen tiefgekühlt, aufgetaut , abgetropft (ergibt ca. 280 g)360 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 Portionen
Białko
193.3 g
Kalorie
9709 kJ /
2316 kcal
Tłuszcz
115 g
Węglowodany
115 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken Teriyaki
45 min
Poulet-Stroganoff
50 min
Crevetten Sweet and Sour
40 min
Stroganoff
45 min
Pad Thai mit Poulet
20 min
Riz Casimir
45 min
Crevettencurry
35 min
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 min
Züri-Gschnätzlets
50 min
Munder Safranrisotto
45 min
Schnelles Indian Butter Chicken
45 min