Pennette mit Safran und Crevetten

Pennette mit Safran und Crevetten

4.1 92 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl, nativ
    45 g
  • Weisswein, trocken
    40 g
  • Crevetten, klein, geschält
    200 g
  • Salz nach Belieben
    1 Prise
  • Pfeffer, gemahlen nach Belieben
    1 Prise
  • Rucolablätter von Hand zerzupft
    50 g
  • Wasser
    600 g
  • Salz
    1 TL
  • Safranpulver
    1 Päckchen
  • Pasta getrocknet, Sorte Pennette
    350 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 18 g
Kalorie 1891 kJ / 452 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...