Urządzenia i Akcesoria
Pennette mit Safran und Crevetten
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl, nativ45 g
-
Weisswein, trocken40 g
-
Crevetten, klein, geschält200 g
-
Salz nach Belieben1 Prise
-
Pfeffer, gemahlen nach Belieben1 Prise
-
Rucolablätter von Hand zerzupft50 g
-
Wasser600 g
-
Salz1 TL
-
Safranpulver1 Päckchen
-
Pasta getrocknet, Sorte Pennette350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
18 g
Kalorie
1891 kJ /
452 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pasta
45 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Poulet-Stroganoff
50 min
Risotto milanese
30 min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40 min
Crevetten Sweet and Sour
40 min
Linguine mit Riesencrevetten
30 min
Linguine mit Lachs-Wodka-Rahm
20 min
Munder Safranrisotto
45 min
Panang-Curry
45 min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 min
Crevettencurry
35 min
Züri-Gschnätzlets
50 min