![Pennette mit Safran und Crevetten Pennette mit Safran und Crevetten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/877B953E-B9D4-4CB8-9D36-D5266F4046C7/Derivates/bad5e1bd-abcf-4060-9302-1201d6790bd6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 45 g Olivenöl, nativ
- 40 g Weisswein, trocken
- 200 g Crevetten, klein, geschält
- 1 Prise Salz, nach Belieben
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen, nach Belieben
- 50 g Rucolablätter, von Hand zerzupft
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Päckchen Safranpulver
- 350 g Pasta getrocknet, Sorte Pennette
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1891 kJ / 452 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Züri-Gschnätzlets
50 Min
Crevetten Sweet and Sour
40 Min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 Min
Poulet-Pilaw
45min
Riz Casimir
45min
Pad Thai mit Poulet
20min
Panang-Curry
45min
Crevettencurry
35 Min
Munder Safranrisotto
45min
Linguine mit Lachs-Wodka-Rahm
20min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40 Min
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45min