Poulet in Peperonisauce mit Zucchetti-Feta-Couscous

Poulet in Peperonisauce mit Zucchetti-Feta-Couscous

4.5 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 Portionen

Składniki

Poulet in Peperonisauce
  • Pouletunterschenkel, mit Haut (je ca. 150-200 g)
    6 - 8
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • rote Peperoni in Stücken
    180 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Tomaten je nach Grösse halbiert oder geviertelt
    300 g
  • Olivenöl
    30 g
Zucchetti-Feta-Couscous
  • Couscous
    200 g
  • Petersilie, flachblättrig ohne Stiele
    15 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Schalotten halbiert
    30 g
  • Zucchetti in Stücken
    150 g
  • Wasser
    200 g
  • Hühnerbouillon Paste
    1 EL
    1 Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l)
  • Feta in Würfeln (1 cm)
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 22 g
Kalorie 1757 kJ / 420 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4.3 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...