![Chili con Cervelat Chili con Cervelat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b1eca720-f4e5-4651-84be-7d83ca8790e4/Derivates/237bb695-7de7-4cc8-bec7-1d93a21e9144.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g grüne Peperoni, in Stücken (4 cm)
- 150 g rote Peperoni, in Stücken (4 cm)
- 60 g Schalotten
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl
- ½ TL Cayennepfeffer
- 1 TL Paprika
- ¼ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 40 g Tomatenpüree
- 400 g Cervelats, enthäutet, längs halbiert, in Scheiben (1 cm)
- 1 Dose gehackte Tomaten (400 g)
- 1 Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
- ½ TL Salz
- 1 Dose Kidneybohnen, abgespült, abgetropft (Abtropfgewicht 290 g)
- 100 g saurer Halbrahm
- 3 Zweigchen Koriander, Blätter abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2321 kJ / 559 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min
Älpler Magronen
45min
Älpler Magronen
45min
Riz Casimir
45min
Panierter Fleischkäse mit Rüebli-Risotto
40min
Chügelipastetli
30 dk
Ghackets mit Hörnli
30 dk
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1sa
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45min
Älpler-Gratin
50min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35min
Hörnlisalat
30 dk