
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z kurczaka z pęczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
500 g filetów z piersi kurczaka bez skóry i kości (2 szt. w całości)
-
1 ząbek czosnku
-
10 - 15 g czerwonej papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
120 g pora tylko biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 liść laurowy, suszony
-
¼ - ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
100 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
140 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
75 g zielonego groszku, mrożonego
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
309 kcal /
1301 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
628 mg