Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z kurczaka z pęczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
500 g filetów z piersi kurczaka bez skóry i kości (2 szt. w całości)
-
1 ząbek czosnku
-
10 - 15 g czerwonej papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
120 g pora tylko biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 liść laurowy, suszony
-
¼ - ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
100 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
140 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
75 g zielonego groszku, mrożonego
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
628 mg
Białko
35 g
Kalorie
1301 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30 min
Potrawka z kurczaka z warzywami
45 min
Zupa z jarmużem i indykiem
50 min
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
45 min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1 godz. 15 min
Kremowa potrawka z kurczaka
55 min
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
45 min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50 min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Zupa z kurczaka
30 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min