Urządzenia i Akcesoria
Nasi Goreng z kurczakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Marynata
-
1 gałązka kolendry, świeżej tylko liście
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
-
35 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka ziaren sezamu prażonych
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
10 g oleju sezamowego
-
½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
30 g sosu sojowego
-
1 łyżka brązowego cukru
Mięso i warzywa
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
300 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 1 cm kostkę
-
125 g pora pokrojonego w 3 mm półplastry
Ryż
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
800 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
250 g ryżu basmati
-
prażona cebulka, gotowa do posypania
-
tajski sos chili słodko-kwaśny, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1211.1 mg
Białko
24.3 g
Kalorie
2170.7 kJ /
518.8 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
68.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron curry z wieprzowiną
45 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Kurczak w sosie satay
30 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Kurczak garam masala z ryżem
1 godz.
Tajskie pulpeciki z ryżem
45 min
Azjatycki ryż z warzywami
1 godz. 30 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Makaron po chińsku
55 min
Kurczak generała Tso
40 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min