Nasi Goreng z kurczakiem

Nasi Goreng z kurczakiem

4.5 687 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Marynata
  • kolendry, świeżej tylko liście
    1 gałązka
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
    15 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    35 g
  • ziaren sezamu prażonych
    1 łyżka
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • oleju sezamowego
    10 g
  • przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
    ½ łyżeczki
  • sosu sojowego
    30 g
  • brązowego cukru
    1 łyżka
Mięso i warzywa
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 1 cm kostkę
    300 g
  • pora pokrojonego w 3 mm półplastry
    125 g
Ryż
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • wody
    800 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • ryżu basmati
    250 g
  • prażona cebulka, gotowa do posypania
  • tajski sos chili słodko-kwaśny, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 518.8 kcal / 2170.7 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 68.4 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 1211.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...