Urządzenia i Akcesoria
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Pesto ziołowe
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g oliwy z oliwek
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Zupa minestrone
-
1 ząbek czosnku
-
130 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
180 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
160 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
750 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ - ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka
-
400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki
-
papryka słodka, mielona do oprószenia indyka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
1902 kJ /
454 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Potrawka z kurczaka z pęczakiem
50 min
Marokańska zupa harira z kurczakiem; Sałatka z kalafiorem, kaszą bulgur i żurawiną na ciepło
1 godz. 5 min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Zupa z jarmużem i indykiem
50 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1 godz. 15 min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min