Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym

Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym

4.3 896 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

Pesto ziołowe
  • 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g oliwy z oliwek
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Zupa minestrone
  • 1 ząbek czosnku
  • 130 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 180 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 160 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 750 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ - ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka
  • 400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki
  • papryka słodka, mielona do oprószenia indyka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 454 kcal / 1902 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...