
Urządzenia i Akcesoria
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Pesto ziołowe
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g oliwy z oliwek
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Zupa minestrone
-
1 ząbek czosnku
-
130 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
180 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
160 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
750 g wody
-
2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ - ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka
-
400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki
-
papryka słodka, mielona do oprószenia indyka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
454 kcal /
1902 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska