
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z kiszoną kapustą i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje
Składniki
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry i kości, pokrojonego w 1,5 cm plastry300 g
-
oleju rzepakowego30 g
-
papryki słodkiej, mielonej plus 1-2 szczypty do oprószenia1 łyżeczka
-
pieprzu cayenne, mielonego3 - 4 szczypty
-
soli plus 1-2 szczypty do oprószenia½ łyżeczki
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu80 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 - 15 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbek czosnku1
-
kapusty kiszonej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)350 g
-
liść laurowy, suszony1
-
owoce jałowca2
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 0,5 cm paski150 g
-
wody500 g
-
pomidora, dojrzałego pokrojonego w 1 cm kostkę80 - 100 g
-
tymianku, suszonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
253.7 kcal /
1062.3 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
11.7 g
Węglowodany
5.7 g
Błonnik
4.1 g