Kurczak z kiszoną kapustą i papryką

Kurczak z kiszoną kapustą i papryką

3.9 532 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje

Składniki

  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry i kości, pokrojonego w 1,5 cm plastry
    300 g
  • oleju rzepakowego
    30 g
  • papryki słodkiej, mielonej plus 1-2 szczypty do oprószenia
    1 łyżeczka
  • pieprzu cayenne, mielonego
    3 - 4 szczypty
  • soli plus 1-2 szczypty do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    80 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 - 15 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • ząbek czosnku
    1
  • kapusty kiszonej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    350 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • owoce jałowca
    2
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 0,5 cm paski
    150 g
  • wody
    500 g
  • pomidora, dojrzałego pokrojonego w 1 cm kostkę
    80 - 100 g
  • tymianku, suszonego
    1 - 2 szczypty
    2 łodyżki tymianku, świeżego, tylko liście

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 253.7 kcal / 1062.3 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...