Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie miodowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 g miodu
-
20 g sosu sojowego, ciemnego
-
10 g octu ryżowego
-
10 g skrobi ziemniaczanej10 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka suszonych płatków chili
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
1 łyżka ziarna sezamu, białego
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem grubo posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
34.6 g
Kalorie
1114.3 kJ /
266.3 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
1 godz.
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 godz.
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Marokańskie kotleciki z indyka
20 min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1 godz.
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min