
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie miodowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu białego, mielonego1 szczypta
-
orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką75 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek50 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki500 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
wody100 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM¼ łyżeczki
-
miodu100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
472 kcal /
1976 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
1 godz.
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Penne z dynią i szynką
40 min
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.
Marokańskie kotleciki z indyka
20 min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1 godz.
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Kurczak w sosie śliwkowym
1 godz.