
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie miodowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
75 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
100 g wody
-
¼ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
100 g miodu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
472 kcal /
1976 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
20 g