Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
TM6 TM5

Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową

4.5 (196 ocen)

Składniki

Salsa pomidorowa

  • 1 łyżeczka soli
  • 1 gałązka kolendry, świeżej, tylko liście
  • 500 g pomidorów, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 30 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki

Żeberka

  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 200 g coli
  • 140 g papryczek chili chipotle, z puszki (np. La Costeña®)
  • 100 g brązowego cukru
  • 80 g sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 180 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 40 g oleju
  • 1000 g żeberek wieprzowych, pokrojonych na 4 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2255 kJ / 593 kcal
Białko
23.86 g
Węglowodany
28.13 g
Tłuszcz
36.49 g
Błonnik
1.65 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy