Urządzenia i Akcesoria
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Salsa pomidorowa
-
1 łyżeczka soli
-
1 gałązka kolendry, świeżej tylko liście
-
500 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
30 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
Żeberka
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
200 g coli
-
140 g papryczek chili chipotle, z puszki (np. La Costeña®)
-
100 g brązowego cukru
-
80 g sosu sojowego
-
2 ząbki czosnku
-
180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
40 g oleju
-
1000 g żeberek wieprzowych pokrojonych na 4 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23.86 g
Kalorie
2255 kJ /
593 kcal
Tłuszcz
36.49 g
Błonnik
1.65 g
Węglowodany
28.13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Tajski burger
55 min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
1 godz. 40 min
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 godz. 35 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1 godz. 5 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min