
Urządzenia i Akcesoria
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Salsa pomidorowa
-
1 łyżeczka soli
-
1 gałązka kolendry, świeżej tylko liście
-
500 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
30 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
Żeberka
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
200 g coli
-
140 g papryczek chili chipotle, z puszki (np. La Costeña®)
-
100 g brązowego cukru
-
80 g sosu sojowego
-
2 ząbki czosnku
-
180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
40 g oleju
-
1000 g żeberek wieprzowych pokrojonych na 4 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
593 kcal /
2255 kJ
Białko
23.86 g
Tłuszcz
36.49 g
Węglowodany
28.13 g
Błonnik
1.65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2h
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1h 35min
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40min
Karkówka z cebulą
1h 45min
Karkówka po karkonosku
1h 50min
Żeberka po meksykańsku
15h 10min
Curry z wołowiną
45min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4h 10min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2h 30min
Golonka w sosie piwnym
2h 20min
Kurczak po cygańsku
1h 20min
Skrzydełka Buffalo
2h 10min