Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g polędwiczki wieprzowej, pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 800 g krojonych pomidorów, z puszki, z chili (patrz wskazówka)
- 100 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1743.8 kJ / 416.5 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boeuf Stroganow
1h 10min
Indyjski kurczak w jogurcie
1h
Chili con carne
1h
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 Min
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
1h
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
55 Min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Szybkie chili con carne
30min
Wołowina z pieczarkami
30min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 Min