Urządzenia i Akcesoria
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
800 g wody
-
500 - 600 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego na 2 cm kawałki500 - 600 g mięso z udka kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżka curry, mielonego
-
80 g czerwonego wina
-
20 g miąższu mango, świeżego bardzo dojrzałego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 liść laurowy, suszony
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g majonezu
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g rodzynek sułtanek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
527.3 mg
Białko
28.3 g
Kalorie
2818.4 kJ /
673.6 kcal
Tłuszcz
53.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak w sosie miodowym
25min
Indyjski kurczak w jogurcie
1h
Kurczak Marengo
55min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40min
Kurczak z makaronem i pesto
30min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1h
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Kurczak w sosie śliwkowym
1h
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1h
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1h
Piersi z kaczki z curry i anansem
25min
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1h