Kurczak koronacyjny Elżbiety II

Kurczak koronacyjny Elżbiety II

4.2 599 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 800 g wody
  • 500 - 600 g mięso z udka kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2 cm kawałki
    500 - 600 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka curry, mielonego
  • 80 g czerwonego wina
  • 20 g miąższu mango, świeżego bardzo dojrzałego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g majonezu
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 50 g rodzynek sułtanek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 673.6 kcal / 2818.4 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 53.9 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Sód 527.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...