
Urządzenia i Akcesoria
Portugalska zupa rybna Caldeirada
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
800 g filetów z białej ryby bez ości, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wariant)
-
700 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
-
200 g białego wina
-
50 g wody
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
356 kcal /
1486 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska