Portugalska zupa rybna Caldeirada

Portugalska zupa rybna Caldeirada

4.2 190 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • 800 g filetów z białej ryby bez ości, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wariant)
  • 700 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu rybnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)
  • ¼ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
    1 - 2 szczypty czerwonej papryczki chili, suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
  • 200 g białego wina
  • 50 g wody
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 356 kcal / 1486 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...