Portugalska zupa rybna Caldeirada
TM6 TM5

Portugalska zupa rybna Caldeirada

4.2 ( 190 ocen )

Składniki

  • 800 g filetów z białej ryby bez ości, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wariant)
  • 700 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu rybnego (na 0,5 l) pokruszone
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)
  • ¼ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
    lub 1 - 2 szczypty czerwonej papryczki chili, suszonej mielonej (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
  • 200 g białego wina
  • 50 g wody
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
356 kcal / 1486 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
38 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy