Urządzenia i Akcesoria
Portugalska zupa rybna Caldeirada
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
800 g fileta z ryby o białym mięsie bez ości, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wariant)
-
700 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5-1 cm plastry
-
2 kostki bulionu rybnego (na 0,5 l)2 łyżeczki koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
-
1 - 2 szczypty czerwonej papryczki chili, suszonej¼ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
200 g białego wina
-
50 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31 g
Kalorie
1486 kJ /
356 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Curry z dorszem i krewetkami
40 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Zupa rybna z warzywami
45 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min