![Pasta integrale fagioli e cozze Pasta integrale fagioli e cozze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C3E7ED47-053C-42A1-A484-C833BCE3C4A0/Derivates/8E7E2DF0-E0B8-4CBE-87C6-924E251D99F0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cozze fresche, pulite
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di fagioli borlotti in scatola lessati, sgocciolati
- 1000 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 200 g di pasta integrale di frumento e farro (formato a piacere)
- prezzemolo tritato a piacere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1909 kJ / 456 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
Alternatywne przepisy
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Pasta e piselli
35 min
Mezze maniche con fagioli e cozze
1 Std.
Riso e verze
1 godz. 10 min
Pastiera napoletana
15 godz.
Torta Babà napoletana
8 Std.
Casatiello sugna e pepe
2 Std. 30 Min
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 Min
Pasta e patate con provola
1 Std.
Pasta patate e provola
55 Min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 min