Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ scalogno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di speck tirolese, a cubetti o a strisce
- 120 g di piselli surgelati
- 50 g di funghi secchi ammollati in acqua tiepida per 10 min. e strizzati
- 1 pizzico di pepe, macinato fresco
- 700 g di acqua
- 1 - 2 cucchiaini di sale
- 350 g di pasta secca, tipo penne (o altra pasta corta)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40 min.
Farfalle ai peperoni e tonno
50 min.
Pasta tonno e olive
35min
Penne risottate con verdure
35min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Tubettoni piselli e funghi
40 min.
Penne risottate funghi e speck
40 min.
Tortiglioni salsiccia e funghi
35min
Spaghetti al tonno
40 min.
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 min.
Farfalle risottate alla boscaiola
40 min.
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35min