Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino Romano a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 230 g di guanciale di maiale a dadini
- 600 g di pomodori pelati
- 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 480 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2184 kJ / 522 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al ragù
1h 30min
Bucatini all'amatriciana
45min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Bucatini all'amatriciana
45min
Tagliatelle panna e funghi
1h
Spaghetti pomodoro e speck
35 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Spaghetti alla vesuviana
25 min
Pasta al pomodoro
55min
Spaghetti al pomodoro
30 min
Sugo all'amatriciana
50 Min