Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino Romano a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 230 g di guanciale di maiale a dadini
- 600 g di pomodori pelati
- 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 480 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2184 kJ / 522 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 Min
Spaghetti pomodoro e speck
35 Min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Sugo all'amatriciana
50 Min
Penne alla puttanesca
35 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Penne all'arrabbiata
20 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Sugo alla puttanesca
45 Min
Sugo all'arrabbiata
20 Min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1 Std.