Mezze maniche con fagioli e cozze

Mezze maniche con fagioli e cozze

4.8 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • di cozze
    1000 g
  • di pepe
    1 pizzico
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto
  • scalogno in quarti
    1
  • peperoncino piccante fresco a metà
    1
  • di pancetta tesa di maiale a fette
    150 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    50 g
  • di vino bianco
    100 g
  • di fagioli cannellini in scatola sgocciolati
    480 g
  • pomodorini ciliegia a metà
    8
  • di acqua
    900 g
  • di sale
    10 g
  • di crostini di pane
    250 g
  • origano secco q.b.
  • di pasta secca tipo mezze maniche (cottura 12 minuti)
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 698 kcal / 2920 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 19.7 g
Węglowodany 100.2 g
Błonnik 7.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...