![Mezze maniche con fagioli e cozze Mezze maniche con fagioli e cozze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3B8F10D6-FA9D-4882-9DE2-ED5BF4DF3F56/Derivates/7809868d-8b9c-467a-8820-4afa53c106ed.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di cozze
- 1 pizzico di pepe
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 scalogno in quarti
- 1 peperoncino piccante fresco a metà
- 150 g di pancetta tesa di maiale a fette
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di vino bianco
- 480 g di fagioli cannellini in scatola, sgocciolati
- 8 pomodorini ciliegia a metà
- 900 g di acqua
- 10 g di sale
- 250 g di crostini di pane
- origano secco q.b.
- 500 g di pasta secca tipo mezze maniche (cottura 12 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2920 kJ / 698 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 100.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 7.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta patate e provola
55min
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Roccocò
2h
Pasta e patate con provola
1h
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pastiera napoletana
15 godz.
Pasta integrale fagioli e cozze
1h
Struffoli
1h
Pasta e piselli
35min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 godz.
Torta Babà napoletana
8 godz.