Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g. (dont 200 g très froids)
- 2 c. à soupe d'eau
- 3 jaunes d'œufs
- quelques gouttes d'extrait naturel d'amande amère
- 1 c. à soupe de mascarpone, très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Pain au charbon
2 godz. 35 min
Entremets à la mousse de cassis
12h
Verrine mocaccino et caramel
45min
Tartelette bavaroise poire et caramel
4h 5min
Crémeux chocolat, liqueur de coco et crumble cacao
2h 45min
Terrine en mousse de fruits
4h 30min
Tartelettes fines aux pommes et foie gras
1 Std. 20 Min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55min
Mousse de yaourt au citron
3j 20 menit
Bûche glacée menthe-chocolat
17 Std.
Tiramisu citron vert et framboises
25min
Petits cakes à la tomate farcie
40min