Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g. (dont 200 g très froids)
- 2 c. à soupe d'eau
- 3 jaunes d'œufs
- quelques gouttes d'extrait naturel d'amande amère
- 1 c. à soupe de mascarpone, très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Entremets ananas aux petits-beurre
3h 15min
Crémeux citron et framboises
2h 30min
Terrine en mousse de fruits
4 godz. 30 min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3 Std. 20 Min
Tarte aux fraises et crème au citron
12h 20min
Crème au praliné
2h 20min
Charlotte chocolat-coco
12 godz.
Charlotte au café façon tiramisu
12h 45min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1h 30min
Pannacottas after eight
5h 35min
Glace au caramel au beurre salé
14 Std.
Bavarois poire-chocolat
14h 30min