Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de sarrasin
- 1 œuf
- 1 c. à café de sel
- 300 g d'eau
- 1 échalote
- 1 gousse d'ail
- ½ bouquet de ciboulette fraîche, en tronçons
- 200 g de fromage frais à tartiner
- du poivre moulu
- huile neutre, pour la cuisson
- 6 tranches de jambon cuit
- 18 cornichons au vinaigre, de petite taille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Œuf cocotte à l'oseille
40min
Feuilletés à la poire et au gorgonzola
1h 15min
Palmiers feuilletés au fromage
1 Std. 45 Min
Mini-éclairs aux chèvre, sardines et olives
1h 15min
Galettes au cantal, champignons et jambon de pays
1h
Baguette tradi'graines
3h 30min
Pâte à galette
1h 15min
Galettes complètes
45min
Minitartelettes fines tomates et comté
1h 15min
Pizza aux courgettes, chèvre et jambon de pays
1 Std. 45 Min
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40min
Flammekueche alsacienne
30min