Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de Faba de la Granja Asturiana
- 500 g de almejas frescas
- 4 cucharaditas de sal
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 - 3 dientes de ajo
- 200 g de cebolla en cuartos
- 40 g de aceite de oliva
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras (opcjonalnie)
- 1 cucharada de harina de trigo
- 1 pastilla de caldo de pescado
-
1 - 2
pellizcos de hebras de azafrán
lub ¼ de cucharadita de colorante amarillo -
150
g de vino blanco
lub 150 g de sidra natural asturiana - 1000 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 779 kJ / 186 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 421.4 mg
Alternatywne przepisy
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Merluza a la koskera
45 min
Verdinas con bacalao (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Fabes con almejas
30 Min
Vieiras "Rias baixas"
1u. 10min
Judías de El Barco de Ávila guisadas con calamares (Cocción lenta)
19h
Garbanzos con carrilleras guisadas (Cocción lenta)
17u. 30min
Marmitako
40 Min
Fabas con setas de primavera y perdiz (Cocción lenta)
18hod. 30min
Congrio con garbanzos a la marinera
45 min
Fabas con pulpo (Cocción lenta)
21h
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min