Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 huevos duros
- 4 latas de almejas al natural (en conserva) con su jugo (aprox. 120 g c/u)
- 300 g de cebolla en trozos
- 4 dientes de ajo
- 60 g de aceite de oliva
- 2 cucharaditas de pimentón
- 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 300 g de filetes de merluza fresca sin piel ni espinas, en trozos
- 8 palitos de cangrejo en 2-3 trozos
- 2600 g de caldo de pescado
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 100 - 150 g de pan duro en trozos
- 600 g de langostinos crudos medianos pelados (pueden ser congelados, previamente descongelados)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 11119.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potaje de Cuaresma con langostinos
50 min
Marmitako de salmón
1h
Potaje de vigilia
30 min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 min
Patatas guisadas con gambones
1h
Patatas guisadas con calamares
40 min
Judías blancas con langostinos y almejas
50 min
Sopa de mariscos
1 godz. 30 min
Sopa marinera asturiana
30 min
Guiso marinero con patatas
45 min
Arroz meloso con codornices
1 godz. 10 min
Patatas mare nostrum
1h