Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ cucharadas de sal
- 250 g de coquinas
- 200 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo
- 300 g de arroz de grano redondo
- 100 g de vino blanco
-
700
g de caldo de pescado
lub 700 g de fumet - 1 pellizco de hebras de azafrán
- 1 pellizco de colorante amarillo
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1679 kJ / 401 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 61.1 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 604.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Natillas caramelizadas (Leite creme)
4h 25min
Vasitos arcoíris de fruta y crema de yogur
20min
Cazuela de fideos con langostinos
40 min
Mero en amarillo
45 min
Arroz con higaditos de pollo
1 Std. 20 Min
Pulpo à Lagareiro - Portugal
1 godz. 30 min
Risotto de mariscos (sin lácteos)
35min
Tallarines de pasta fresca con champiñones y langostinos
1 godz.
Risotto con calamares en salsa americana para dos
30 min
Patatas guisadas con calamares
40 min
Solomillo al whisky
45 min
Arroz amarillo con calamares y carabineros para dos
35min