Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de cola de rape (sin piel y con hueso)
- 4 carabineros
- 400 g de cebolla en cuartos
- 70 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 350 g de agua
- 2 dientes de ajo
- 25 g de harina de trigo
- 60 g de tomate triturado en conserva
- 1 pastilla de caldo de pescado, desmenuzada
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 16 gambas crudas peladas
- 8 gambones crudos enteros, pelados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1861 kJ / 444 kcal
- Białko
- 44.1 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 322.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chipirones encebollados (Maganos)
40 min
Bacalao en salsa de gambas con tagliatelle de zanahoria
1óra
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30min
Allipebre de rape
45 min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50min
Fideos a banda con rape
1óra 15p
Bacalao con gambones y almejas
45 min
Arroz con bogavante (Cocción de arroz)
1h 30 min
Arroz con rape y gambas
30min
Crema con rape y gambas
30min
Rape en salsa americana
1óra
Arroz negro con gambones y sepia
45 min