Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet
- 30 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo
- 700 g de gambones crudos enteros
- 100 g de cerveza negra
- 100 g de agua
Relleno
- 50 g de almendras crudas sin piel
- 150 g de cebolleta en trozos
- 150 g de puerro en rodajas de 1 cm
- 1 - 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1500 g de calamares frescos pequeños (12-15 calamares)
- 100 g de tomate troceado en conserva (escurrido)
- 1 pimienta de Cayena seca, desmenuzada
- 10 g de perejil fresco picado
- 1 cucharadita de sal
Salsa
- 150 g de puerro
- 150 g de cebolleta en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 pimienta de Cayena desmenuzada
- 30 g de aceite de oliva
- 100 g de tomate troceado en conserva (escurrido)
- 5 g de perejil fresco picado
- 100 g de cerveza negra
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1924 kJ / 460 kcal
- Białko
- 44.9 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1053.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamares encebollados
1h
Guiso de sepia con patatas
1h
Rape con salsa de carabineros
50 min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 godz. 10 min
Zarzuela de pescados y mariscos
1h
Sepia en salsa de tomate y almendras ( Mª Jesús Villegas Vargas)
50 min
Calamares a la mallorquina
1h
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 min
Bacalao con gambones y almejas
45 min
Cazuela de rape rusadir
1h
Fideuá de marisco del senyoret
1 godz. 10 min
Rape en salsa americana
1h