Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cheddar râpé
- 230 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- du poivre moulu
- 50 g de beurre froid, en dés
- 1 c. à soupe de sauge fraîche, ciselée ou sèche
- 1 œuf
- 125 g de yaourt nature
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Falafels à la menthe, sauce tahini
35min
Gaufre au cabillaud et crème fouettée citron vert - sésame
50min
Cornbreads
40min
Schiacciata aux oignons et à la sauge
3 Std. 20 Min
Falafels de fèves
1 Std.
Pains pita à l'aubergine, œuf et sauce yaourt
35min
Rekakats libanais
45min
Crumpets
2h 35min
Mini-crêpes de potiron au guacamole
50min
Petits pains "chiens"
3 Std.
Focaccia au thym
3 Std.
Fougasse au romarin
3h 25min