Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, en morceaux
- 225 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 sachet de levure chimique (2 c. à café)
- 1 pincée de sel
- 110 g de lait
- 150 g de beurre demi-sel, dont 50 g en morceaux et 100 g pour servir
- 1 œuf
- 50 g de copeaux de parmesan
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1724 kJ / 412 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 669.4 mg
Alternatywne przepisy
Scones
25 min
Brunch français
1h 30min
Focaccia aux dattes, bacon et fromage de chèvre
3h 15 min
Flatbread à l'aneth et à la feta
1h 20 min
Smacafam
55min
Petits pains au porc (nikumans)
2h
Nœuds à l'ail et au persil
4h 25min
Scones à la sauge et au cheddar
30min
Palmiers maison
1h 30min
Scones au son d'avoine
35 Min
Scones anglais
30min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h