Rolada z indyka ze szpinakiem

Rolada z indyka ze szpinakiem

4.6 136 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 100 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 10 g masła
  • 200 g liści szpinaku, świeżych
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1000 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości w jednym kawałku
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 jajko
  • 1000 g wody

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 573.3 mg
Białko 39 g
Kalorie 961.5 kJ / 229.7 kcal
Tłuszcz 7.3 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...