
Urządzenia i Akcesoria
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
150 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
30 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
20 g chrzanu, tartego ze słoika
-
60 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
30 g majonezu
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
94.6 kcal /
396 kJ
Białko
1.1 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
3.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
362.3 mg