
Urządzenia i Akcesoria
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
rzodkiewek przekrojonych na pół150 g
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego30 g
-
chrzanu, tartego ze słoika20 g
-
śmietany, 18% tłuszczu gęstej60 g
-
majonezu30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
94.6 kcal /
396 kJ
Białko
1.1 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
3.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
362.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Pasta jajeczna
5 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Sałatka z serem
5 min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 min
Sałatka z nowalijek w jogurtowym sosie
15 min
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Sałata z sosem winegret
5 min