Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g rzodkiewek, przekrojonych na pół
- 30 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 20 g chrzanu, tartego, ze słoika
- 60 g śmietany, 18% tłuszczu, gęstej
- 30 g majonezu
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 396 kJ / 94.6 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 362.3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta z rzeżuchy
5min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20min
Zielony sos wielkanocny
1h 20min
Pasta z serka z rzodkiewką
5min
Sos gribiche
20min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20min
Pasta z łososia
5min
Sos bazyliowo-musztardowy
20min
Wielkanocny sos majonezowy
45min
Pasta jajeczna
5min
Masło czosnkowe z serkiem
10min
Sos tatarski
5min