Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g słonecznika łuskanego
- 200 g rzodkiewek, przekrojonych na pół
- 250 g ogórka, pokrojonego na 2,5 cm kawałki
- 150 g sera feta, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 2 łyżki jogurtu greckiego, gęstego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 540.1 kJ / 129 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z szynką, serem i awokado
15min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 Min
Letnia sałatka makaronowa
30min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45 Min
Kolorowa sałatka warstwowa
1hod.
Sałatka z młodych ziemniaków
50 Min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1hod.
Sałatka z serem
5 dk
Sałatka fitness
10 dk
Sałatka "Abecadło"
30min
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
1hod.
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30min