Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
5 białych kiełbas, surowych (ok. 500 g)
-
olej do natłuszczenia
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
1 jajko
-
30 g bułki tartej
-
550 g wody
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej1 łyżeczka lubczyku, suszonego
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
-
700 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
40 - 70 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
koperek, świeży, posiekany, do posypanianatka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1188 mg
Białko
27.8 g
Kalorie
2838.6 kJ /
678.4 kcal
Tłuszcz
43 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Węglowodany
46.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC III
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Kotlety ruskie
35 min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 godz. 45 min
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
3 godz. 25 min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 godz.
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Zupa serowa z porem
30 min
Kotlety z wątróbki
35 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50 min