Urządzenia i Akcesoria
Jajka faszerowane buraczkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk
Składniki
-
10 - 20 g czerwonej cebuli (patrz wskazówka)
-
400 g wody
-
8 jajek
-
40 g czerwonego buraka, gotowanego lub pieczonego, pokrojonego na kawałki
-
20 g majonezu
-
10 g serka kremowego10 g sera koziego twarogowego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
rzeżucha, tylko liście, do dekoracjikiełki rzodkiewki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
91.2 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
263.8 kJ /
63 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śledzie w kożuchu
1h
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1h 50min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1h 30min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2h 30min
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Jajka faszerowane ziołami
45min
Jajka faszerowane awokado
40min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min