
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oleju
- 300 g cebuli, pokrojonej w piórka
- 30 g masła
- 300 g bulionu drobiowego, płynnego
- 20 g śmietany, 18% tłuszczu
- 30 g mąki pszennej
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 471 kJ / 112.3 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 303.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 Min
Sos béarnaise
20 Min
Sos pieczarkowy
40 Min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 Min
Kremowy sos grzybowy na winie
30 Min
Sos śmietanowo-porowy
30 Min
Gęsty budyń – 1100 g
15min
Sos berneński
15min
Tarta serowa z cydrem
1 Std.
Płynny budyń – 650 ml
15min
Sos choron
20 Min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15min