Gulasz z owoców morza z ryżem

Gulasz z owoców morza z ryżem

3.3 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

Ryż
  • 1300 g wody
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 25 g oliwy z oliwek
    25 g masła
  • 300 g ryżu parboiled
Gulasz z owoców morza
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 gałązki estragonu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
  • 80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g pomidorów, z puszki
    200 g pomidorów, bez skóry
  • 80 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    80 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 30 - 50 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu rybnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¼ łyżeczki soli
  • 400 - 500 g krewetek, surowych, średnich, obranych świeżych
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 400 g filetów rybnych (np. morszczuk, okoń morski itp.), pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 632 kcal / 2645 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1328 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...