
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z owoców morza z ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
Ryż
-
1300 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
25 g oliwy z oliwek
-
300 g ryżu parboiled
Gulasz z owoców morza
-
2 ząbki czosnku
-
3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 gałązki estragonu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
-
80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g pomidorów, z puszki
-
80 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
30 - 50 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
400 - 500 g krewetek, surowych, średnich, obranych świeżych
-
400 g mleczka kokosowego
-
400 g filetów rybnych (np. morszczuk, okoń morski itp.), pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
632 kcal /
2645 kJ
Białko
48 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
67 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1328 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska