Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z seitanu, ziemniaków i marchewki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
300 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
-
400 - 450 g seitanu pokrojonego w 2 cm kostkę
-
300 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
250 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
½ łyżeczki soli
-
50 g czarnych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
754 mg
Białko
21 g
Kalorie
2123 kJ /
507 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKA KUCHNIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
45 min
Seitan
1 godz. 45 min
Soczewica z ryżem (Fakes moutzentra)
45 min
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 godz. 40 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min