Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
TM6 TM5

Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami

4.5 (57 ocen)

Składniki

  • ½ ząbka czosnku
  • 3 gałązki koperku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 łyżeczka skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (opcjonalnie)
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 80 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 900 g wody
  • 250 g ziemniaków, młodych, obranych, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 250 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry (ok. 2 filety)
  • 150 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 40 g botwiny, tylko liście, młodej
  • 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1285 kJ / 306 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy