
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek20 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki200 g
-
tub kalmara, świeżych oczyszczonych, pokrojonych w ok. 1 cm krążki650 g
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w ok. 1 cm kostkę80 g
-
marchewki pokrojonej w ok. 1 cm kostkę150 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
wody350 g
-
koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry½
-
soli½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony1
-
białej fasoli, z puszki odsączonej400 g
-
kolendra, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475 kcal /
1990 kJ
Białko
44 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
1104 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WOLNE GOTOWANIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Omułki w białym winie
35 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.