Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
650 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych650 g tub kalmara, świeżych oczyszczonych, pokrojonych w ok. 1 cm krążki
-
80 g kiełbasy chorizo pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
-
150 g marchewki pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
350 g wody
-
½ kostki bulionu rybnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 liść laurowy, suszony
-
400 g białej fasoli, z puszki odsączonej
-
kolendra, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 min
Tacos z krewetkami i ananasem
45 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Omułki w białym winie
35 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min