Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
TM6

Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)

3.6 (22 oceny)

Składniki

  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g cebuli, pokrojonej w ósemki
  • 650 g tub kalmara, świeżych, oczyszczonych, pokrojonych w ok. 1 cm krążki
    lub 650 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 80 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
  • 150 g marchewki, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 350 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
    lub ½ kostki bulionu rybnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 400 g białej fasoli, z puszki, odsączonej
  • kolendra, świeża, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1990 kJ / 475 kcal
Białko
44 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
6.9 g
Sód
1104 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy