Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
650 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych650 g tub kalmara, świeżych oczyszczonych, pokrojonych w ok. 1 cm krążki
-
80 g kiełbasy chorizo pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
-
150 g marchewki pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
350 g wody
-
½ kostki bulionu rybnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 liść laurowy, suszony
-
400 g białej fasoli, z puszki odsączonej
-
kolendra, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1104 mg
Białko
44 g
Kalorie
1990 kJ /
475 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WOLNE GOTOWANIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Curry z krewetkami i ryżem
35 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min